Romme 10 juni

Elias Strandberg grejade en fin dubbelseger. Elvaårige Allaballakaitoz kom fint igenom från sitt tolftespår bakom bilen och Elias laddade framåt och kunde överta spets 1450 kvar. Sedan var det lugnt hela vägen i en säker seger. Segertid 15,0a/2140 och 10.000 kronor. Malin Hurtig i Nora är ägare och tränare.

”Man måste ta av sig hatten. I detta fall hjälmen. Han var jättefin i spets och vann lekande lätt. Vilken kille. Han har varit med i stenhårda lopp men fortsätter att leverera på ålderns dagar”, sade Elias.

Fyraåriga Feel Speed (e. Dumle Loss) kom också fint igenom från ett bakspår bakom bilen och det räckte till en fin seger. Den första i karriären i den 15:e starten. Segertid 16,1a/2140 och 10.000 kronor. Bernt-Ove Johansson i Sala är uppfödare, ägare och tränare.

Romeo Dana (e. Orlando Vici) öppnade bra bakom bilen man hade oturen att hamna utvändigt ledaren för sin tränare Rikard Lindh. Nu blev de avlösta och från andra utvändigt var Romeo Dana den starkaste sista 600 i tredjespår. Segertid 16,5a/2140. 10.000 kronor till Stall Dana AB som är uppfödare och ägare.

Dear Farmer Henry (e. Laddie) gjorde sin första start i regi Monica Mårtensson och det hela slutade med seger. Billy Svedlund var kusken som löste uppgiften på bästa sätt. Segertid 16,0a/2140. Monica är också ägare tillsammans med Johan Liss och 10.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON