Bollnäs 15 juni

Efter ett lopp i andra utvändigt och attack in på upploppet var You Rock My World starkast för Frida Asplund. Första segern i karriärens 34:e start. Segertid 16,9a/2140 och 10.000 kronor. Birgitta Eriksson är tränare och ägare tillsammans med Tina Karlsson.

”Nu var det hans tur. Han är lite knepig. När jag attackerade 700 kvar trodde han att han sprungit klart in i sista sväng. Det var tur att vi kunde slinka tillbaka i andra ytter. Han kändes stark hela upploppet och jättekul att han äntligen fick vinna ett lopp. Det har han förtjänat”, sade Frida.

Banzai Merci var också det en vinnare efter ett smyglopp för sin tränare Rauno Pöllänen. Efter startrusningen valde Rauno fjärde invändigt efter körda halvvarvet. Det såg mörkt ut på sista långsidan innan det plötsligt blev fritt fram invändigt i sista sväng. In på upploppet kom också luckan då loppets stora spelfavorit Västerbo Call You (spelad till 18 på tian) galopperade utvändigt ledaren cirka 250 kvar. Segertid 15,9a/2140 och 10.000 kronor. Pöllänen Stable AB med flera är ägare med Malin Friman som skötare.

”Tanken var att köra på innerspåret. Det har blivit få starter på sistone. Han har problem med muskulaturen. Vi har åtgärdat honom 58 gånger och ändå är han inte i närheten av sitt bästa kunnande”, sade Rauno.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON