Visby 18 juni

Emilia Leo gjorde det igen. För vilken gång i ordningen vet säkert Emilia bäst. Seger i monté och sedan en seger i sulkylopp och en mycket fin dubbelseger på de två hästar hon hade fått förtroendet att rida och köra under kvällen. Hon står i särklass bland de kvinnliga montéryttarna och sulkykuskarna. Sebastian Hall var helt överlägsen från spets efter körda 400 meter. Segertid 14,2a/2120 och 50.000 kronor till Stall Garant med Claes Sjöström som tränare. Elva starter med Emilia i montéloppen och den sjätte segern.

Emilia var den stora spelfavoriten i ett damlopp (Gotlandssmycket) med formstarke Vine Vision som svarat för flera mycket fina lopp i de senaste starterna och han kom från en övertygande seger på Gävletravet i World Driving Championchip med Yannick Gingras som kusk. Emilia var offensiv och laddade framåt och via spets 1350 kvar höll hon greppet hela vägen in i mål. Segertid nya rekordet 13,3a/2140 och 50.000 kronor till Björn och Ulla Sjöström och delägare W.Horse AB med Claes Sjöström som tränare och en härlig tränardubbel för Claes. Gotlandssmycket är i 18 karat guld och det var första gången som Emilia stod om segrare i detta lopp.

”Jag var inte helt nöjd efter värmningen då han galopperade. Han visade andra takter i loppet och han inledde på ett mycket bra sätt. Det kostade 09,2 första 500 och 11,7 första 1000 och det är klart att man blir orolig för hur det ska bli till slut. Jag visste att styrkan har han och han är stark som få i klassen. Vi blev utmanade men han svarade helt suveränt”, sade Emilia som därmed grejade sin tredje raka kuskseger efter V75-segern med Hope And Dreams på Boden och hon ståtar nu med 44 segrar och 3,5 miljoner.

J-E GUSTAFSSON