Bergsåker 25 juni

Efter en lite trevande inledning var B.B.S.Day Dream (e. Uptown Yankee) en suverän vinnare för Ulf Ohlsson. Från ett femtespår i volten och ett tillägg hamnade Ulf i sjätte utvändigt. 900 kvar valde Ulf sjätte invändigt och det visade sig vara ett bra val. 600 kvar kom han loss och i sista sväng var B.B.S.Day Dream med som elfte häst och väldigt långt fram till täthästen. Via sjättespår 200 kvar avslutade han sylvasst till seger. Segertid 15,0/1660 meter via 13,2 sista 1400 och 30.000 kronor. Tapio Ruha är tränare och ägare med Josefin Lindström. B.B.S.Day Dream är femte avkomman till ostartade My Only Dream. Mormor Song Speed lämnade Prestige 1,6 miljoner och Special Cat 1,5 miljoner. Förra säsongen blev det tre segrar och dessa togs under perioden 7 juni till 12 juli.

J-E GUSTAFSSON