Solvalla 25 juni

Andra raka segern för Selma Töll och Tomas Pettersson. Dottern efter From Above ser mycket fin ut för dagen och nu svarade hon för samma fina prestation som modern Greta Töll gjorde 2011 som vinnare i Itaka Sunds lopp. Helt suveränt och det är väldigt sällan som man hittar mor och dotter som vinnare i ett större lopp med fina 100.000 kronor till vinnaren.

Selma Töll tog hand om spets efter körda 150 meter och sedan fick Tomas bestämma tempot till 1.14,0/500 och 14,3/1000. Segertid 13,2/1640 meter via underkant 1.13 sista 1000. Jimmy A Åsberg, Malin Gustafsson och Kenneth Innala är ägare och tränare. Greta Töll segrade på tiden 13,4a/2140 med Örjan Kihlström.

”Det kändes bra hela vägen. Hon är kvick ut och trivs bra i spets och nu pekar formen spikrakt uppåt”, sade Tomas.

”Det här är stort. Det är osannolikt att det upprepar sig med mor och dotter som vinnare i samma lopp under åren. Hon var jättefin i spetsseger i Rättvik på en fin tid, men att komma till Solvalla och vinna är inte det lättaste”, sade Jimmy.

J-E GUSTAFSSON