Gävle 4 juli

Sigill Carjan började årets säsong på ett bra sätt med seger i februari. Sedan har det inte stämt fullt ut och han har inte heller haft den rätta turen. Nu visade han fin form när han efter ett tufft lopp utvändigt ledaren kunde avgöra på ett säkert sätt för Jenny A Björk. Segertid nya rekordet 15,0a/1640 och 10.000 kronor. Suzanne Landin är tränare och Alf Landin är ägare. Västerbo Stuteri AB är uppfödare tillsammans med HB J RemsöboKonsult.

”Vi kunde inte vara med i startrusningen. Jag ville gärna köra utvändigt utan rygg då jag vet att han går hela vägen. Nu var han dock lite seg, men han sträckte på sig sista biten och det blev en säker seger” sade Jenny.

Veronica Sundberg kunde räkna in en fin stalldubbel. Fyraåriga Allie Hanover avgjorde på ett mycket bra sätt för Niclas Hammarström. Efter en lugn inledning hamnade Niclas i femte utvändigt och 400 kvar satt Allie Hanover med som sista häst. Via femtespår sista 300 fick hon tag i ledande Inatt Boko/Jorma KOntio sista biten. Segertid 14,6a/1640 och 30.000 kronor till Dalecarlia Stables.

Petter Karlsson var offensiv med fyraåriga V.S.Selma när han via utvändigt ledaren tryckte sig till spets varvet kvar. Nu blev hon utmanad rejält av Fromsomewhere/Fredrik Palm som släppte spets till vinnaren och med lucka in på upploppet blev det en härlig fight där V.S.Selma höll nosen först. Segertid 16,6a/1640 och 25.000 kronor. Veronica Sundberg är också uppfödare och en fin ägardubbel till Dalecarlia Stables.

Fyraåriga Nika svarade för en mycket fin avslutning i spåren sista 700 för Olga Sehlova. Från femte utvändigt kunde Olga smyga med i ryggar innan hon attackerade 300 kvar i fjärdespår och det bet bra för Nika som enkelt kunde skaffa sig greppet. Segertid fina 13,3a/1640 och 30.000 kronor till Nika Horses OÜ och Artak Avetisjan. Suvi Lehto är skötare. Loppet var ett försök i Maharajahs Stoserie.

Sexåriga Hunkydory Degato visade fin styrka och inställning när hon var vinnaren från utvändigt ledaren sista 950 meterna för Rebecca Dahlén. Segertid 12,4a/1640. Patrik Gidlund är tränare och Sara Gidlund konsult AB med flera är ägare och 25.000 kronor.

Bland flera startsnabba hästar kunde Jakob Croon försvara spets med egentränade Mr Southwind från innerspåret bakom bilen. Jakob drog i bra tempo och Mr Southwind var helt ohotad i en mycket stark seger. Segertid nya rekordet 12,3a/1640 och 25.000 kronor. cadcal Westerback I och I AB i Sollentuna är ägare.

Treårige Eddy West var också det en fin vinnare för Claes Sjöström. Efter ett tufft lopp utvändigt ledaren kunde han avgöra en stenhård slutstrid mot ledande Orongo /Ulf Eriksson. Segertid 15,1a/1640 och 50.000 kronor. Tredje segern i den femte starten lovar gott för framtiden. AB B.L.Wester är uppfödare och ägare. Sara Norrström är skötare.

Fyraåriga Björli Frida (e. Moe Odin med Järvsöfaks som morfar) var den fjärde fyraåriga stovinnaren under dagen. Nu blev det galopp i första sväng och sedan körde tränaren Martin P Djuse ett invändigt lopp och det löste sig helt perfekt för honom. Ledande Ankungen/Ulf Eriksson galopperade efter körda 550 meter. Då tog Forsberg/Tomas Pettersson över kommandot och han fick G.G.Pugh/Madelene Johansson pressandes utvändigt. Nu galopperade Forsberg 300 kvar och i sin ensamhet tappade G.G.Pugh farten vilket gjorde att Björli Frida kunde komma tillbaka och avgöra sista biten. Segertiden 1.32,0/1640 är ett nytt banrekord för utländska fyraåriga ston 1640 meter voltstart. Frida Lejonclou är skötare. 30.000 kronor till ägaren Ecurie Harr i Frankrike.

Femte raka segern för Spik Loke som gynnades av det höga tempot (21,2/500 och 23,7/1000) som ledande Hönn Blesa drog upp. Från tredje utvändigt attackerade Jorma Kontio 700 kvar och mitt på upploppet hade han skaffat sig greppet. Segertid 25,1a/1640 och 25.000 kronor till KUB HB i Gällö. Öystein Tjomsland är tränare och Madde Eriksson är skötare.

V5-förslaget i travprogrammet som kostade 320 kronor fixade V5:an som gav fina 4.244 kronor till 122 system av inlämnade 19.991.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON