Hagmyren 7 juli

Rauno Pöllänen grejade en fin dubbelseger med egentränade Flight Danseur och Fredrik Palm-tränade Carlos Cavau. Från ett niondespår i volten blev det tredje invändigt för Carlos Cavau (e. Raja Mirchi). I sista sväng kom luckan och när Rauno attackerade 300 kvar bet det bra och det blev en enkelt spurtseger. Segertid nya rekordet 15,5/1640 meter och 10.000 kronor till Åbron 35 AB. Carlos Cavau är sjunde avkomman till ostartade Fayette Broline som också lämnat Amazing Man 1,3 miljoner.

”Det var ett smyglopp som gällde. Nu stämde det helt perfekt och han kändes mycket fin när vi fick luckan”, sade Rauno.

Flight Danseur hamnade först utan rygg innan hon blev avlöst till andra utvändigt. Där kunde Rauno vänta med attacken och när hon fick anfallsorder 600 kvar avgjorde hon på ett mycket bra sätt. Andra segern i femte starten, av totalt 41, i regi Rauno. Segertid 15,6/2660 meter och 10.000 kronor. Mats Öqvist och Anders Larsson är uppfödare och ägare med Malin Friman som skötare.

”Det blev mycket enkelt. Hon var lite ivrig i starten, men sedan var det lugnt hela vägen. Det finns bra kapacitet i henne, men hon har strulat till det i några starter när hennes humör inte varit på topp”, sade Rauno.

Första segern i karriären för fyraårige Texas Dynamite (e. Red Hot Dynamite 30 starter 16 segrar 5,6 miljoner med Kriteriesegern 2009 i topp). Efter ett lopp utvändigt ledaren och spets 450 kvar höll han greppet hela vägen för Per Bonnevier. Håkan Wallberg är tränare. Segertid 18,2/2160 meter och 10.000 kronor. En riktig familjehäst med Mats Bonnevier som uppfödare, Anna och Victoria Bonnevier som ägare och Ola Bonnevier som skötare. Ett STORT GRATTIS!

”Det här var kul. Han satt fast i starten innan med gott om krafter kvar och han har svarat för flera bra lopp utan att räcka till seger. Det här är vår ögonsten”, sade Per.

J-E GUSTAFSSON