Rättvik 8 juli

Femårige Couteau Rapide (e. Quevert) har i flera starter visat fin form. Från ett perfekt utgångsläge i voltstart med ett så kallat springspår, det sjätte, kunde han överta spets i första sväng för Kajsa Frick. I spets fick Kajsa bestämma tempot till 17,2/500, 17,7/1000 och 16,5/2000 och Couteau Rapide stack undan till en mycket säker seger. Segertid 15,6/2640 meter och 30.000 kronor till Suzanne Landin som tränare och Team Landin som uppfödare och ägare med Nina Rosén och ägare med J Engström.

”Han var jättebra. Han visade fin fattning från början i voltstart och vi kunde enkelt överta spets i första sväng när ledande Honey Bunny galopperade. Sedan fick vi bestämma hela vägen i ett behagligt tempo och han stack undan till en mycket enkel seger. Det är en otroligt trevlig häst med mycket sympatiska människor runt hästen, sade Kajsa.

J-E GUSTAFSSON