Solvalla 9 juli

Treårige Double Formula (e. Formula One) var en mycket fin vinnare i karriärens fjärde start för sin tränare Troels Andersen. Efter en försiktig inledning från ett springspår i volten hamnade Troels i andra utvändigt. Nu valde han ett offensivt upplägg och avancerade redan 1300 kvar fram till ledaren. Det blev en bra fight sista varvet där Double Formula enkelt skaffade sig greppet in på upploppet. Segertid 16,4/2140 meter via 1.15 sista 1300 och 13,7 sista 800. 40.000 kronor till uppfödaren och ägaren Kalevi Mulari. Double Formula är andra avkomman till Double Pearl, 59 starter och nio segrar och i prispengar 430.000 kronor.

”Han galopperade bort sig i sina två första starter. Nu var han bra som tvåa i starten innan på Lindesberg och jag hade mina förhoppningar. Det är en väldigt snäll och fin travare, men han har lite egna ideér. Det kändes säkert hela vägen”, sade Troels.

Det var Damklubbens Dag på Solvalla med ett sedvanligt damlopp med internationell prägel med utländska inbjudna kvinnliga körsvenner. Vinnaren i loppet var Star´s Fighter och Louise Medelberg som från spets höll greppet hela vägen i en målfotoseger mot smygkörde B.B.S.Day Dream/Mariska Middelweerd (Holland) som efter ett lopp i rygg på ledaren/vinnaren fick luckan mitt på upploppet. En fin dubbel av Gävletränade hästar. Segertid 15,8a/2140 och 40.000 kronor. Mattias Nyberg i Ransäter är ägare och Rikard Lindh är tränare med Mikaela Sköldberg som skötare. B.B.S.Day Dream travade också han 15,8a/2140 och i prispengar 20.000 kronor till ägaren och tränaren Tapio Ruha och Josefin Lindström.

J-E GUSTAFSSON