Bollnäs 11 juli

Ruus Otto fortsätter att imponera i montéloppen för sin ägare och tränare Jennie Edholm. Efter en galopp cirka 50 meter efter startrusningen så kunde Anna Erixon hitta fram till andra utvändigt 1300 kvar. När hon attackerade i sista sväng var Ruus Otto helt ohotad i en mycket fin avslutning i det 12:e försöket i Gävleborgs Monterieserie 2019. Segertid 28,4a/2140 via flotta 26,5 sista 1900 och 25.000 kronor. Ruus Otto har nu på de fem senaste starterna i monté, tre segrar och två andrapris och fina 105.000 kronor.

”Han är helt j…a otrolig. Jag var inne på att det kunde bli en startgalopp bakom bilen. Jag var klar på att han skulle vara laddad första biten och jag kunde inte tro på att han ändå skulle greja segern,”´sade Jennie,

”Han sprängde alla grejorna. Jag trodde att vi var diskade efter galoppen strax efter start. Nu visade han härlig inställning och när vi kunde komma fram i andra utvändigt med rygg kändes det mycket bra,””sade Anna som efter tolv försök Gävleborgs Montéserie, av 18 totalt innan finalen 14 september i Bollnäs har en klar ledning poängmässigt.

Det kördes också ett 13:e försök i Gävleborgs Montéserie. Och det var Emilia Leo som var vinnaren med Lövdala Principtio. Från femte utvändigt attackerade Emilia 1100 kvar och via andra utvändigt 800 kvar och attack 700 kvar var Lövdala Principtio helt ohotad och mycket fin i årets första seger. Segertid 15,5a/2140 och 25.000 kronor. Uppfödare/ägare är Lövdala gård AB med Jessica Simpsson som tränare och Vendela Westerlund som skötare.

Fyraårige B.B.S.Balou (e. Optown Yankee åtta segrar på 41 starter med Unique Juli som den vinstrikaste med 2,3 miljoner) avgjorde på ett mycket fint sätt för sin tränare och ägare Olle Alsén med flera. Efter ett lopp i fjärde invändigt fick Olle chansen att komma loss 700 kvar och via en härlig avslutning var B.B.S.Balou helt ohotad. Segertid 16,5/2140 meter och 25.000 kronor. Erika Åsblom är skötare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON