Axevalla 12 juli

Fredrik Wallin hade tre fyraåriga ston, Loser On Loser, Head For Home och Activated, till start i uttagningsloppen till Stochampionatet. Det var tuffa krav för att gå vidare till finalen. Etta eller tvåa i respektive uttagningslopp var det som gällde.

Head For Home/Rikard N Skoglund och Activated/Carl Johan Jepson grejade båda en finalplats som tvåa i sina uttagningslopp. Det var inte långt ifrån att Fredrik hade fått med alla tre till finalen. Loser On Loser/Carl Johan Jepson avslutade starkt från fjärde utvändigt till tredjepriset i loppet, 18.750 kronor, som vanns av megafavoriten Conrads Rödluva/Örjan Kihlström från spets. Head For Home och Activated hade båda greppet in på upploppet och de såg länge ut att gå mot segern. Head For Home attackerade 700 kvar från andra utvändigt och i sista sväng hade hon skaffat sig greppet. Nu fick Lyx Håleryd/Örjan Kihlström fatt i henne den sista biten via en sylvass avslutning sista 200. Carl Johan Jepson var offensiv med Activated. Från fjärde utvändigt avancerade han redan 1800 kvar och via utvändigt ledaren 1450 kvar hade han greppet i sista sväng. Bakom kom Björn Goop med Zeta Kronos och de båda bjöd på en härlig slutstrid där Zeta Kronos hade nosen först. Det krävdes ett målfoto. Det var också det snabbaste uttagningsloppet. Zeta Kronos segrade på tiden 14,1a/2640. Head For Home och Activated tjänade båda 37.500 kronor.

Ytterligare en stor framgång för Fredrik med två ston i finalfältet. För bara några veckor sedan hade Fredrik finalhästar i respektive sto, hingstklassen i E3-finalerna. Nu hade han riktigt oflyt i lottningen. Av de sex tvåorna fick Fredrik välja startspår som femte respektive sjätte tvåa. Då fanns det bara de sämsta startspåren åtta och tolv kvar.

Startlistan till Stochampionatet 21 juli 2019 med 1,2 miljoner till vinnaren.

Hästens namn och tränare.

1 Zeta Kronos (Björn Goop)
2 Lyx Håleryd (Joakim Elfving)
3 Hankypanky Rubyred (Timo Nurmos)
4 Conrads Rödluva (Daniel Redén)
5 Fantasia Sisu (Robert Bergh)
6 Miss Sober (Robert Bergh)
7 Real Caviar (Hans-Owe Sundberg)
8 Head For Home (Fredrik Wallin)
9 Flaming Ace Sisu (Peter G Norman)
10 Global Vintage (Timo Nurmos)
11 Racing Brodda (Mattias Djuse)
12 Activated (Fredrik Wallin)

Timo Nurmos, Robert Bergh och Fredrik Wallin är tränarna med två hästar i finalen!

J-E GUSTAFSSON