Bergsåker 18 juli

Örjan Kihlström prickade starten perfekt från ett springspår på tillägg med Fröken Sting som redan efter körda 700 meter satt i spets. Sedan fick Örjan bestämma tempot innan det blev riktig körning ut på sista långsidan. Fröken Sting blev rejält pressad och hon svarade fint och stack undan till en säker seger. Segertid 15,5/2660 meter via 13,4 sista 1000 och 40.000 kronor till Åbron 35 AB. Fredrik Palm är tränare och Maria Ljunggren är skötare. Loppet var ett försök i Norrlands Elitserie för ston.

Shocking Superman (e. Orlando Vici) var en imponerande vinnare för Emilia Leo. Med endast sju hästar till start i Norrländskt Varmblodsmästerskap radade alla upp sig på innerspår sedan loppets klara spelfavorit Muscle Hustle/Robert Bergh övertagit spets i första sväng. 1100 kvar kunde Emila smyga med i rygg på In Vain Sund/Örjan Kihlström som då började avancera framåt i fältet. 600 laddade Emilia rejält och via en mycket stark avslutning var Shocking Superman helt ohotad. Segertid fina 12,3a/2640 via vassa 08,2 sista 800 och 100.000 kronor. Stall Shocking är ägare med Oscar Berglund som tränare. Mormor till Shocking Superman är Oh Kentucky som lämnat Tap In 3,7 miljoner.

J-E GUSTAFSSON