Romme 19 juli

Efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet var Hersey´s Kisses en fin vinnare för Peter Larsson. Det var lite kubbning i början när det gällde spetsstriden där Peter ”gav upp” efter körda 400 meter. Hersey´s Kisses såg mycket fin ut hela loppet och frågan var om det skulle komma en lucka. När han fick chansen avgjorde han direkt. Segertid 17,4a/2140 och 10.000 kronor till familjen Nils-Georg Öhlin som tränare och Kerstin och Sonny Olsson som ägare.

”Han kändes kanonfin i värmningen. Jag valde att släppa spets efter en tuff körning den första biten och jag hoppades på att det skulle bli ett högt tempo i loppet. Nu blev det inte så med måttliga 1.18 första 1000. Jag hade mycket att köra med och satt bara och hoppades på att luckan skulle komma”, sade Peter.

”Det är en fantastiskt fin amatörhäst. Han kanske inte kommer att vinna så många lopp, men han kommer säkert att tjäna fina pengar. Vi är också väldigt tacksamma till att Peter alltid ställer upp och det är jättekul att han får visa sina köregenskaper”, sade Sonny Olsson.

Andra raka segern för Banzai Merci och Rauno Pöllänen. I första sväng kunde Rauno ta hand om spets av stallkompisen Västerbo Keyholder/Malin Friman och sedan fick han bestämma tempot till en säker seger. Det såg länge ut att bli en stalldubbel, men Västerbo Keyholder tappade andrapriset sista 150. Segertid 16,8a/2140 och 10.000 kronor till Pöllänen Stable AB med flera.

J-E GUSTAFSSON