Axevalla 20 juli

Fredrik Wallin fick en perfekt start på helgen i Axevalla. Loser On Loser var en mycket fin vinnare för Björn Goop. Fredrik var på förhand lite orolig för utgångsläget med ett stängt startspår på tillägg. In i första sväng kunde Björn glida ut i fjärde utvändigt vilket blev tredje utvändigt 1100 kvar. När han laddade för attack 800 kvar bet det bra för Loser On Loser som på bara några hundra meter hade övertagit spets via ett härligt speedryck och hon höll farten till en säker seger. Segertid 13,6/2160 meter vilket var ett nytt banrekord för fyraåriga ston i voltstart över medeldistans. När hon fick attackera 800 kvar travade hon 1.08,5 mellan 800 och 400 kvar till en stor ledning och det blev 1.12 sista 800. 100.000 kronor till Fredrik Wallin med flera.

”Hon har varit ute i tuffa sällskap och gjort det mycket bra. Hon är duktig, stabil och fin och det var välförtjänt med en seger”, sade Björn.

Av delägarna som var med i prisceremonin så var det Gävletravets banreferent Johan Bergman som fick chansen att berömma sin häst.

”Vi blev lite oroliga när Björn skulle ut i tredje spår och att det skulle bli en dålig rygg. Nu var det nästan som på gamla tider ut på sista långsidan när Åke Svanstedt sände framåt med ett ruggigt speedryck. Vi trodde på en bra segerchans på förhand om det skulle lösa sig”, sade Johan.

Fredrik hade också Oh Lord till start. Han höll enkelt upp spets från sitt innerspår och det såg mycket bra ut för honom när han fick bestämma tempot för Björn Goop. När attackerna kom på sista långsidan galopperade Oh Lord i sin iver att svara.

Foto: TR MEDIA

Text: J-E GUSTAFSSON