Bergsåker 4 augusti

Fyraåriga Xanthis Delicious (e. Never Again 1,3 miljoner) kom i träning till Fredrik Wallin i början på maj månad i år och som segerlös i sina första 14 starter. I sin första start i regi Fredrik var hon helt ohotad från spets med Carl Johan Jepson. Segertid 15,3a/2140 och 30.000 kronor. Flenmo Egendom AB är uppfödare och ägare med Olle Lindström och Hanna Norling som skötare. Xanthis Delicious är femte avkomman till B.Glorious som också lämnat meriterade Tell Me No Lies 3,8 miljoner och Ready For More 1,7 miljoner. Mormor Good Golly lämnade Dig For Dollars 5,3 miljoner. Never Agains äldsta avkommor är fyra år. Han tränades av Stefan Hultman och han var spelfavorit i Svenskt Travderby 2010 där han grejade ett tredjepris.

”Tränaren var optimistisk inför starten. Nu hade hon lite svårt att lugna ned sig efter startrusningen, men med sällskap var det mycket bättre. Hon stack undan till en mycket enkel seger och det var en fin bekantskap”, sade Carl Johan.

J-E GUSTAFSSON