Hagmyren 5 augusti

Andra segern på fyra starter, av totalt 19, i regi Oskar Kylin Blom för femårige Solitary Champ (e. Mythical Lindy 4 miljoner) Oskar avancerade redan efter körda halvvarvet från fjärde utvändigt och via en fin speed kunde han överta spets 1350 kvar. Sedan fick han bestämma tempot och när det blev körning 700 kvar hade han mycket krafter kvar. Solitary Champ var helt ohotad. Segertid 16,9/2160 meter och 20.000 kronor. Stall Små Kusar HB och Adegraf AB är uppfödare med Stall Små Kusar HB och V5-ISOL AB som ägare och Jenny Eriksson som skötare.

”Jag var inne på att köra framåt direkt. Nu galopperade han i den första provstarten och därför tog jag det lite lugnt i inledningen. Jag tog sedan en chansning ut på första långsidan för jag ville vara före Rikard (N Skoglund med spelfavoriten G.R.J.´S Wolverine). När vi fick överta utan strid var det lugna gatan. Han kändes otroligt fin och det finns några växlar kvar att kunna utnyttja”, sade Oskar.

Treårige Jaguar C.Boko (e. Yield Boko 4,8 miljoner som började sin karriär med 14 segrar på sina 15 första starter i träning hos Timo Nurmos) var en mycket fin debutvinnare för sin tränare Olle Alsén. Från ett åttondespår i volten hamnade Olle i tredje invändigt vilket blev rygg på ledaren varvet kvar. Det såg lite mörkt ut halvvarvet kvar innan Olle fick chansen att attackera cirka 250 kvar. Efter en mycket fin avslutning fick han greppet sista biten. Segertid 17,9/2140 meter och 20.000 kronor. Hustrun Camilla är ägare och delägare som uppfödare med Boko Stables. Jaguar C.Boko är tredje avkomman till Twins Vilda som också lämnat miljonärskan Wild Love. Mormor Frosts Diva har lämnat Frosts Kickboxer 1,4 miljoner och Frosts Officer 1,4 miljoner.

”Man har inte mycket att välja på från ett invändigt läge i voltstart. Nu var det flera som var lika snabba den första biten och jag hade bestämt mig för ett snällt lopp i debuten. Det är en fin häst som går mycket dövad. Jag hade mycket att köra med när vi fick chansen”, sade Olle.

J-E GUSTAFSSON