Mantorp 12 augusti

Andra raka segern för Xanthis Delicious och Carl Johan Jepson. I sin första start i regi Fredrik Wallin och den 15:e totalt var hon en imponerande vinnare från spets i sin första seger i karriären. Nu visade hon fin styrka och härlig form när hon från fjärde utvändigt svepte till en helt ohotad seger. Segertid 15,4a/2140 och 25.000 kronor. Flenmo Egendom AB är uppfödare och ägare med Olle Lindström. Hanna Norling är skötare.

”Jag var lite kluven hur jag skulle göra ut på första långsidan. Jag var beredd att gå före Peter (Untersteiner med loppets spelfavorit Ottens Flamma), men jag ångrade mig och det var väl tur det. Peter fick ju en jobbig resa och han var tidigt slagen. Nu hade vi också ett bra flyt när vi kunde glida ned i andra utvändigt och vänta med den andra attacken till 300 kvar. Hon avgjorde hur enkelt som helst”, sade Carl Johan.

Inga In Heaven visade fortsatt fin form. Från femte utvändigt och sist av de åtta startande 300 kvar avslutade hon loppet på ett mycket bra sätt fram till andrapriset, knappt slagen. Hon travade 12,8/1660 meter via 1.12 sista 1000 och i prispengar blev det 12.500 kronor.

J-E GUSTAFSSON