Bollnäs 13 augusti

Håkan Wallberg är tränare till välstammade Iceland Falls (e. Iceland 9,6 miljoner och Elitloppsvinnare 2010 med Donato Hanover 21,4 miljoner som morfar). Från ett bakspår i volten satt Tomas Pettersson med som tredje ekipage invändigt. Ut på första långsidan attackerade Tomas och via spets 1450 kvar var Iceland Falls helt ohotad i sin andra start och första seger. I sin debut galopperade hon bort allt i starten, men visade efter sin galopp bra fart. Segertid 17,5/2140 meter via 15,7 sista 1000 och 14,4 sista 500. 25.000 kronor till Stall Stallströ HB i Bjursås. Göran Blom är uppfödare och Lisa Grahn är skötare. Iceland Falls är första avkomman till Uppsala Kronos. Mormor Flicka Kronos, 28 starter och tio segrar, 857.000 kronor, efter Viking Kronos började sin karriär med fyra raka segrar och bland hennes fina framgångar var segern i finalen av StoSprintern 2006 den största. Hon lämnade Pojke Kronos 1,5 miljoner och mormors mor Keystone Gwen lämnade flera miljonärer med Lady Godiva i topp med 11,5 miljoner.

Erik Lindegren prickade starten perfekt från ett springspår på tillägg med Lotus Gil som via utvändigt ledaren och spets 2000 kvar stack undan till en mycket enkel seger. Erik drog undan i ett jämnt 1.16-tempo vilket gjorde att övriga hade det svårt att hänga med. Segertid 15,9/2660 meter och 10.000 kronor till Easy KB. Annamika Gauffin är skötare.

”Han har gett mig mycket gråa hår. Det verkar nu som att vi börjat få stil på honom. Han kränger lite i svängarna och det är en klar fördel att han får trava på innerspåret. Han är stark och bra och klarar distansen mycket bra. Hoppas att det nu börjar lossna för honom”, sade Erik.

Oskar Kylin Blom fick chansen med fyraåriga Hulte Annika (e. Månprinsen A.M. – Hulte Cissi) som kom från en fin seger. Nu såg det inte vidare bra ut varvet kvar när Oskar hade hamnat i fjärde utvändigt 900 kvar och det var långt fram till täten. Storasyster Hulte Sofia, sju segrar på nio starter, var loppets spelfavorit och hon var på väg i tredjespår varvet kvar för Rikard N Skoglund då hon galopperade 700 kvar. Oskar hade fortsatt en bit fram ännu i sista sväng och via en stark avslutning fick han greppet sista biten på Lill Kristina/Tomas Pettersson som gjort grovjobbet i tredjespår utan rygg sista halvvarvet. Segertid nya rekordet 29,6/2140 meter och 30.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Leif Jonsson. Sofia Knutsgård är skötare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON