Lilla Jubileumspokalen Solvalla 14 augusti

I onsdagens ponnystorlopp Lilla Jubileumspokalen 2019 på Solvalla segrade Gävletravets Ida Strömbäck med sin egentränade och ägda Ekslätts Purelove på nya fina rekordtiden 1.54,7a/1640 meter.

Ekipaget fick göra jobbet utvändigt ledande Sunds Oboy/Hannah Norling hela vägen och det blev en härlig fight över upploppet där Ekslätts Purelove visade fin löpskalle och avgjorde kort före mål och det var förstås en jätteglad vinnare efter loppet.

Hon är bra på att ligga på och trycka och håller hon sig bara i trav brukar det gå rätt. Hon kan som alla ston ha humörsvängningar, men hon är väldigt bra”.

Det är bara att träna, träna, träna och nöta på med henne och sedan förbättras hon med snabbjobben hon får, hon körs mycket på åker och får bra styrka av det. Det här känns väldigt stort, det trodde jag faktiskt inte”, berättade Ida i vinnarcirkeln.

Bakom tätduon svarade Slätthans Smaragd med sin tränare och ägare Wilma Malmberg i sulkyn för ett mycket bra lopp som trea på nya rekordtiden 1.55,1a/1640 meter.

Klicka här för att se loppet.

Klicka här för att höra segerintervjun med Ida efteråt.

MATHIAS GUSTAFSSON