Bollnäs 20 augusti

Fyraårige Dånpilen (e. Hovfaksen) har visat en härlig utveckling för sin tränare Tomas Rosén. Efter ett invändigt lopp som andra häst bakom stort ledande Almfaks/Jan Ove Olsen höll han farten strålande och cirka 50 meter kvar fick han tag i ledaren som då hade tappat tempot. Segertid fina 27,0/1640 meter och 25.000 kronor. Dånpilen KB i Söderhamn är ägare. Terese Rosén är skötare.

Iller Tooma (e. Crazed 6,9 miljoner som också är far till Antonio Tabac) gjorde sin första start i regi Troels Andersen. Från tredje led bakom bilen hamnade Troels bra till direkt och ut på första långsidan laddade han för spets. Via en fin speed kunde han överta 1350 kvar. Sedan fick han bestämma till en säker seger. Segertid 15,2a/2140 och 10.000 kronor. Stall Edelstoff AB i Örebro är ägare. Peter M Andersen är skötare. Iller Tooma är sjunde avkomman till Falnos Gaiety som tränades av Per-Åke Holmsten. Hon har också lämnat Dragon Tooma 1,5 miljoner och Cadabra Tooma 1,2 miljoner.

”Jag fick honom i träning i juli månad. Jag körde honom förra året i november i Gävle och då grejade han ett fjärdepris. Nu provade jag lite nytt och det fungerade. Det är en jättefin häst som också är pilsnabb i benen. Han påminner faktiskt om High Spirit. Nu tog jag chansen att ladda framåt när täten tog upp efter körda 500 meter och det lyckades bra. Sedan var det lugnt”, sade Troels.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON