Hagmyren 25 augusti

Billy Svedlund hade två körningar under dagen. Dels egenägda femårige Unique Cash (e. Conny Lobell) och amatörtränade Blackspot Madeya (e. Marion Mad Money) och han grejade en mycket fin dubbelseger. Billy prickade starten perfekt med Unique Cash från ett springspår och i spets fick han bestämma tempot hela vägen till en säker seger. Segertid 19,0/2140 meter i karriärens tredje start och första seger. Wilma Fagertsröm är skötare. Segern var värd 10.000 kronor.

”Han är lite trög och han har ännu inte fattat riktigt vad det hela går ut på. Nu var det nervöst ett tag på upploppet då det kunde dyka upp någon smygkörd. Jag köpte hästen i februari för 15.000 kronor”, sade Billy.

Billy hade taktiken klar med Blackspot Madeya från ett andraspår i volten. Rygg på ledaren var det bästa tänkbara. Det lyckades perfekt. Carlos Cavau/Mats E Djuse tog enkelt hand om spets från sitt innerspår och i rygg satt Billy klistrad. In på upploppet kom luckan och i en stenhård duell fick Blackspot Madeya nosen första sista biten. Segertid 15,0/1640 meter och 10.000 kronor. Peter Söderberg är uppfödare, ägare med I Hallstensson och tränare.

Treåriga Jab´s Estell (e. Caballion) var en fin vinnare för Jenny A Björk. Efter sju starter och ett andrapris som bäst visade hästen nu klart förbättrade takter. I spets fick hon ingen ro. Hårt pressad hela loppet höll hon ändå greppet in i mål på ett positivt sätt. Segertid 16,0/1640 meter och 10.000 kronor. Bertil och Annica Johansson är uppfödare, ägare och tränare.

”Det blev väldigt enkelt i spetsstriden. Nu tyckte jag väl att det gick alldeles för fort, men samtidigt var hon lite bekväm och trivdes bättre med häst utvändigt. Hon svarade fint hela vägen”, sade Jenny.

J-E GUSTAFSSON