Östersund 26 augusti

Peter Highness var helt ohotad i spets för sin tränare Oskar Kylin Blom i karriärens tredje seger på fem starter. Med bara två hästar på volten tog Oskar det lugnt den första biten innan han ut på första långsidan kunde överta spets utan strid. Första 500 efter 1.19,0. Sedan drog Oskar upp tempot rejält och då var det ingen som kunde hänga på. Segertid 15,8/2140 via 14,7 sista 1500 och 25.000 kronor. Easy KB är uppfödare och ägare. Frida Svande är skötare.

”Nu åkte jag på en omstart och han blev väldigt spänd efter denna. Han är lite ovan med att volta och han blev lite stressad. Nu räckte det till en säker seger trots att inte travet flöt perfekt och att han saknade den rätta spänsten. Det säger en hel del om vilken bra kapacitet han har. Det är en snäll häst som haft en brokig inledning på sin karriär. Han är dock lite krånglig att köra. Det finns att slipa på”, sade Oskar som nu inom några starter passerar 3 miljoner i inkörda pengar i kuskstatistiken.

J-E GUSTAFSSON