Romme 27 augusti

Efter en galopp i debuten ståtar nu Iceland Falls (e. Iceland) med två raka segrar. Iceland Falls öppnade bra bakom startbilen för Tomas Pettersson och tog enkelt hand om spets. Efter lugna 1.19 första varvet blev det körning varvet kvar när Fredrik Wallin gick fram och pressade med Your Dreamlove. De båda hade en fin duell hela slutvarvet där Iceland Falls höll ett säkert grepp. Segertid 16,2a/2140 och 30.000 kronor. Stall Stallströ HB är ägare och Göran Blom är uppfödare. Håkan Wallberg är tränare och Lisa Grahn skötare.

”Det gick fort hela slutvarvet. Hon trivs bra med sällskap och hon svarade fint hela vägen. Det är en okomplicerad häst som är kvick i benen”, sade Tomas som också körde i den första segern.

Gärdsjö Mynta (e. Aldermarin) gjorde sin andra start, av totalt 17, i regi Robert Wilhemsson och Madelene Johansson. Efter en galopp strax efter start hamnade Robert i fjärde/femte utvändigt 1200 kvar. 800 kvar blev det lite strul då hästen utvändigt ledaren, Xia Tabac, tappade farten helt och bakom satt Fredrik Palm med Trollskärs Alvin. Fredrik kunde ladda loss 700 kvar och via en vass speed var han framme utvändigt ledande Neon Tabac/Madelene Johansson. Bakom skuggade Gärdsjö Mynta och Robert kunde vänta med attacken till in på upploppet där hon avgjorde på ett säkert sätt sista biten. Segertid 29,9a/2140 via 28,5 sista 1900 och 30.000 kronor till ägaren Roger Andersson.

”Det är en fin häst, men hon var alldeles för laddad. Nu ställde hon sig väldigt snabbt och vi hamnade ändå ganska bra till. Hon kändes klart bättre i ryggar och nu blev det ändå ett bra lopp för vår del och hon avgjorde på ett strålande sätt”, sade Robert.

Emilia Leo fick chansen med Test Pilot (e. Zola Boko) som efter ett lopp i rygg på ledaren och spets i sista sväng stack undan till en enkel seger. Segertid 15,6/2160 meter och 30.000 kronor. Nina Jonsson är tränare och ägare med Anders och Gösta Jonsson samt Erik Schön. De flesta känner nog Nina och Anders Jonsson som uppfödare, ägare och tränare till Myrs Hera (e. Bork Odin) som var en vinnare i Kriteriestoet 2017.

”Det är en jättefin häst med bra kapacitet. Alla inblandade har gjort ett strålande tränarjobb. Nu hade vi tur när ledaren galopperade 500 kvar och vi kunde ta över. Svårt att säga hur det annars hade kunnat gått, men i det läget hade jag gott om krafter kvar”, sade Emilia.

J-E GUSTAFSSON