Bollnäs 30 augusti

Fredrik Wallin har presenterat en mycket talangfull travare i tvååriga Sayonara (e. Donato Hanover). Hon är lillasyster till Conrads Rödluva. I ett tvååringslopp med blott tre startande, två strukna, kunde Fredrik dirigera loppet till en helt överlägsen seger. Efter en försiktig inledning, 20,7/500, ökade Fredrik tempot och första 1000 travades efter 17,9. Segertid fina 16,3/1640 meter via vassa 14,3 sista halvvarvet och 30.000 kronor. Segertiden är också ett nytt banrekord för tvååriga ston voltstart. Fredrik Wallin med flera är ägare. Staro Litchi har det svenska rekordet på tiden 14,6/1640 meter från 2016. Det ska bli oerhört intressant att följa den här damens utveckling.

”Hon köptes på en auktion. Det är en härlig häst som jag tagit det försiktigt med. Det har fungerat fint hela vägen och det här var en bra början”, sade Fredrik.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON