Rättvik 31 augusti

Tre starter och tre segrar är facit för Lövdala Principito i monté och alla tre segrar med Emilia Leo i sadeln. Emilia avancerade 1100 kvar från femte utvändigt och via tredjespår till utvändigt ledande Jeppe Yamoz (visade stark uppåtform) 600 kvar avgjorde Lövdala Principito på styrka. Segertid nya rekordet 14,9/2160 meter och 20.000 kronor till Jessica Simpsson och Lövdala Gård AB. En mycket stark prestation där Lövdala Principito travade 1.14 sista 2000. Lövdala Principito är första avkomman till ostartade Queen Ella. Mormorsmor Fancy Turnout lämnade fina Xylofonia, född 1980, 31 segrar och 652.000 kronor.

Femåriga Chimay Savage (e. Red Hot Dynamite) tog enkelt hand om spets för Troels Andersen med bara två hästar på startvolten. I spets fick han bestämma tempot och Chimay Savage stack undan till en lätt seger. Segertid 16,1/1640 meter och 10.000 kronor. Annette Nordström och Kurt-Erik Jansson är uppfödare och ägare tillsammans med tränaren Kristina Hedlund och skötaren Johanna Hedlund. Första starten i regi Kristina/Johanna Hedlund.

J-E GUSTAFSSON