Bollnäs 6 september

Volcan d´Inverne (e. Scarlet Knight) har visat fin form i flera starter och nu fick han en välförtjänt utdelning. Ett femtespår i volten är inte det lättaste men han travade iväg helt suveränt för Emilia Leo och hon kunde också överta spets hur enkelt som helst. Sedan hade Emilia allt under kontroll i en säker seger före en tapper Bobo/Kaj Widell som fick ett tufft lopp utvändigt ledaren/vinnaren. Segertid 15,3/2140 meter och 25.000 kronor till familjen Bo, Berit, Anders och Andreas Jernkvist.

”Han kändes trygg i volten. När vi fick bestämma var det säkert hela vägen. Jag behövde inte rycka tussarna så det fanns krafter kvar”, sade Emilia.

Volcan d´Inverne är första avkomman till härliga Vitesse d´Inverne 1,1 miljoner som bland sina fina segrar toppade prismässigt med segern i E3-Revanschen för ston med 300.000 kronor på Bergsåker 2009. Thomas Lönn var tränare och alla åtta segrar med Sören Eriksson som kusk. Mormor Tarport Frenzy 2,5 miljoner lämnade King Lavec 2,7 miljoner och To The Gate 2,3 miljoner.

Emilia grejade en dubbelseger och årets 70:e seger togs med Västerbo Call You (e. Mr Pine Chip) som från positionen utvändigt ledaren och spets 600 kvar höll ett säkert grepp mot piggt avslutande Miss Joe/Håkan Wallberg. Segertid 15,7a/2140 och 10.000 kronor till ägaren och tränaren Patrik O Sundberg. Västerbo Stuteri AB är uppfödare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON