Romme 10 september

Efter att ha galopperat bort sig i fyra raka starter var Chamille (e. Tap In) en vinnare för Helen Åkerlund. Första segern för Chamille i karriärens 103:e start! Chamille hamnade i fjärde invändigt och när luckan kom i sista sväng såg hon riktigt bra ut. Nu avslutade hon loppet på ett mycket fint sätt och det blev inte ens hårt den sista biten. Segertid 16,3/2160 meter och 30.000 kronor. Ingela Nordgren och Jan Pettersson tog över ägandet och träningen 1 januari i år. Chamille har körts av 25 kuskar, hittills, under karriären, och Helen är den senaste kusken som fått chansen. Chamille är tredje avkomman till Cortina, tre segrar på 70 starter och 657.000 kronor som tränades av Jim Frick.

”Hon är jätteduktig i träningen, men i loppen så spänner hon sig. Nu har hon galopperat i flera starter och det här var helt fantastiskt. Man kan inte tro att det är sant. Vilken härlig känsla”, sade en mycket glad Ingela som också berättade att det var första segern för henne och Jan på fem år.

Rewmaakma (e. Revenue) var vinnaren på hemmaplan 30 oktober 2014 med Robert Wilhelmsson som kusk. Ingela och Jan har också haft en vinnare på Solvalla, vilket många amatörtränare inte haft. Om något är stort inom sporten så är det att ha en vinnare just på Solvalla. Lotti Vox (e. Turbo Sund) segrade på Solvalla 11 oktober 2013 med Björn Goop.

Malin Friman har ett mycket fint facit som kusk med kallblodet Sländan. Från sjunde utvändigt var Sländan den starkaste på slutvarvet i spåren och det var en imponerande seger från ett så kallat iskallt utgångsläge. Segertid 29,6a/2140 och 30.000 kronor. Görel Eldståhl-Willén är tränare och ägare med Sven Willén.

”Det kändes inte helt omöjligt trots ett femtondespår bakom bilen. Hon vill alltid göra rätt för sig och styrkan och inställningen är det inga fel på. Nu fick vi också bra ryggar under slutvarvet och hon kändes kanonfin i sista sväng”, sade Malin som på fyra starter med Sländan har tre segrar och ett tredjepris.

J-E GUSTAFSSON