Östersund 13 september

Emilia Leo grejade en fin dubbelseger och båda vinnarna inom Dagens-Dubbel. Hon hade två på förhand bra segerchanser och hon infriade sitt favoritskap. Fyraåriga Beware (e. Dumle Loss 3,9 miljoner) avgjorde på ett mycket fint sätt från tredje utvändigt och sista 700 utan rygg. Segertid 15,7a/2140 och fina 50.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Bernt-Ove Johansson. Beware är första avkomman till Landers Dam som i sin karriär var en vinnare i två lopp. Elias Strandberg var en av vinnarkuskarna med Landers Dam i Gävle. Mormorsmor Åsa Crown lämnade slitstarka Landers Legend, 187 starter och 39 segrar och i prispengar 4,5 miljoner.

Fyraårige Osah´s Bolt (e. One too Many, 20 starter och tio segrar och 2,3 miljoner, som var tvåa i Svenskt Trav-Kriterium bakom Raja Mirchi 2010 och började karriären med tio segrar på sina första 14 starter, han fick tyvärr avsluta sin karriär som sexåring) hamnade i sjunde utvändigt efter en lugn inledning från sitt bakspår bakom bilen. Emilia avancerade 1100 kvar och via utan rygg 900 kvar i tredjespår och utvändigt ledaren 500 kvar var Osah´s Bolt den starkaste. En mycket fin prestation. Segertid 15,8a/2140 och 25.000 kronor. Ägare är Firma Tallbacken med Anna-Lena Göransson som tränare. Femte segern, av sex segrar, med Emilia som kusk.

J-E GUSTAFSSON