Bollnäs 14 september

Selma Töll (e. From Above) var en mycket fin V75-vinnare för Björn Goop. Efter en kanonstart från springspår var Selma Töll med perfekt som tredje häst. Nu valde Björn positionen utvändigt ledaren Cactus 1300 kvar och när den galopperade cirka 550 kvar tog Selma Töll över och hon var sedan ohotad. Segertid nya rekordet 13,7/2160 meter via 12,5 sista varvet och 125.000 kronor till tränaren Jimmy A Åsberg som också är ägare med Malin Gustafsson och Kenneth Innala. Selma Töll är första avkomman till härliga Greta Töll som på sina starter tjänade 1.017.755 kronor.

”Hon kändes fin och det var därför som jag valde positionen utvändigt. Det var inte heller något högt tempo, 16,4 första 1000, och jag såg att ledaren hade problem med aktionen. Hon gick undan till en säker seger”, sade Björn.

”Vi har kämpat så länge för en V75-seger. Hon var jättefin i två raka segrar och framförallt i segern på Solvalla där det var 100.000 kronor till vinnaren. Det har strulat mycket när vi provat i V75, men nu fick hon visa att hon också klarar av att avgöra den tuffa vägen. Vi hade många härliga glädjestunder med Greta Töll och vi hoppas det fortsätter med dottern”, sade Jimmy.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON