Solvalla 18 september

Det blev ingen utdelning på åtta rätt i V86-omgången. Femårige Tzatziki var en överraskande vinnare för spelarna till 32 gånger pengarna. Tzatziki gör sällan ett dåligt lopp och han klarar sig bra i tuff omgivning på Solvalla. Nu fick han ett fint lopp i tredje invändigt av Torbjörn Jansson och via andra utvändigt genom sista sväng och lucka invändigt sista biten avslutade han piggt till en säker seger. Segertid 15,2a/3140 och 60.000 kronor. Peter Eriksson och Magnus Sjödin är ägare med Veronica Lundström som tränare.

”Det är en liten kämpe. Han gör alltid bra lopp och han fungerar på alla distanser. Nu var det ett smyglopp vid sargen som gällde då han inte startat sedan juli månad. Nu fick vi ett lugnt och fint lopp och vi hade lite tur med luckan sista biten. Jag hade gott om krafter kvar i det läget och det var starkt att växla tempo på den korta biten”, sade Torbjörn.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON