Rättvik 4 oktober

Kiara C.Boko (e. Broadway Hall var en mycket fin tvåårig debutvinnare för sin tränare Olle Alsén. Det blev en tuff inledning via tredjespår i första sväng innan Olle kunde överta spets efter cirka 450 meter. Första 500 efter 17,3 och första 1000 efter 19,5. Kiara C.Boko var helt ohotad i en snabb avslutning. Segertid 17,3/1640 meter och 30.000 kronor till ägargänget Stall Charles Boko. Erika Åsblom är skötare. Sign Me Up Town, lillasyster till Sign Me Up Too, höll farten fint till andrapriset, 17,6, för Malin Friman.

G.G.Qurre (e. Månprinsen A.M.) tappade en hel del mark på sin startgalopp för Mikael Olsson. Nu satt han med som fjärde/femtehäst i ett utdraget fält där ledande Guldhagens Linus/Dagfinn Aarum drog undan i en 40-meters ledning i treåringsloppet Jon Åkermans Minne som körts sedan 1965. Ledaren tappade stilen sista halvvarvet och då fick G.G.Qurre kontakt och kunde ta över kommandot inför upploppet. Segertid 32,3/2160 meter via 30,3 sista 2000 och fina 60.000 kronor samt segertäcke och lagerkrans. Tomas Karlsson är tränare och ägare med Katarina Ek. Per-Erik Larsson i Björklinge är uppfödare.

Efter ett lopp i rygg på ledaren och perfekt lucka var What´s the Point (e. Rite On Track) en vinnare för Elias Strandberg i det sista försöket i lärlingsserien. Segertid 1.18,0/2140 meter och 20.000 kronor. Stall Åkerö HB är uppfödare och ägare. Britt-Marie Johansson är tränare. Det hade kunnat bli en trippel för Elias, men han hade inte den rätta turen med två målfoton. Russel Costashorta visade fortsatt härlig form när han från spets och press under loppet fick ge sig sista biten. Fortsatt härlig form visade också Bicc´s Lamborghini som också han från spets i ett högt tempo fick ge sig efter ett uppförstorat målfoto. Två formhästar.

J-E GUSTAFSSON