Hagmyren 6 oktober

Felix Tabac (e. Odin Tabac) har i flera starter visat fin form och nu fick han den välförtjänta utdelningen. Från dubbla tillägg i montéloppet var det långt fram till tätduon varvet kvar för Anna Erixon. Nu var det ett alldeles för högt tempo mellan ledande Fix Odin/Lena Fritz och utvändigt pressande Motoddy/Jenni H Åsberg som båda var trötta i sista sväng. Felix Tabac var då bra med som femte häst och via en stark avslutning fick han greppet sista biten. Segertid 28,3/2180 meter. 20.000 kronor till Five Riders AB med Urban Kullberg som tränare och Gerth-Ove Karlsson som uppfödare. Felix Tabac är fjärde avkomman till i 24 starter segerlösa Eld Kari. Längre tillbaka på mödernet återfinns Slogum Vira som lämnade härliga Ösby Vira, 81 starter 28 segrar och 526.000 kronor.

”Det var första gången som jag red honom. Han visade en härlig styrka och en mycket fin inställning. En superhärlig häst”, sade Anna.

J-E GUSTAFSSON