Solvalla 8 oktober

Bernt-Ove Johansson i Sala har fin form på stallets hästar. På de senaste sju starterna har det blivit tre segrar och två andrapris. Fyraåriga Beyonce Halo (e. Dumle Loss) var en överaskande vinnare för spelarna. Hon kom från en seger på Rättvik till 25 gånger pengarna med Elias Strandberg som kusk. Andra raka segern togs på ett lite märkligt sätt för Elias. Hon tog hand om spets efter en vass inledning, men sedan fick Elias ge sig och släppa spets 1500 kvar. 1100 kvar var Beyonce Halo med i tredje invändigt och hon såg trög ut i det läget. När hästen utvändigt galopperade 850 kvar ställde Elias på och via en härlig speed kunde Beyonce Halo överta spets vilket räckte till en säker seger till 25 gånger pengarna. Segertid 15,1a/2140 och 40.000 kronor till Bernt-Ove som är uppfödare, ägare och tränare.

”Jag ville köra i spets, men man har ingen respekt med sig. När hon inte får gå i spets släpper hon grejerna och det kan se lite konstigt ut. När vi fick chansen 800 kvar kändes det bra och hon svarade fint. Hon visar en mycket fin utveckling”, sade Elias.

J-E GUSTAFSSON