Solvalla 9 oktober

Emilia Leo fortsätter att leverera oavsett som kusk eller montéryttare. I sista loppet på Solvalla med formstarka Keycard (e. Pine Chip) blev det en övertygande seger, den femte hittills i karriären, när hon från fjärde/femte utvändigt varvet kvar var den starkaste sista 700 i spåren i ett försök i Diamantstoet med final på Solvalla 2 november. En mycket fin prestation när hon kunde skaffa sig greppet på ledande formstarka Selma Töll/Tomas Pettersson som kom från en övertygande seger. Två fina formstarka ston med hemmaadress Gävletravet. Segertid 12,8a/2140 och fina 125.000 kronor. Fredrik Wallin är tränare och Gröndala Gård AB är uppfödare och ägare. Mikaela Wahlberg är skötare. Det här var Emilias 80:e seger hittills i år och i prispengar har det blivit 6.520.000 kronor. I helgen, lördag, på Åby deltar Emilia i Montéryttar-SM, Monté-SM och Lärlings-SM.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON