Örebro 20 oktober

Fredrik Wallin fortsätter sitt rekordår med ytterligare en fin tränartitel. Activated har dominerat med segrar i Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Tvååriga Sayonara (e. Donato Hanover) var vinnaren i ett av de största tvååringsloppen i Sverige, Svampen, med 455.000 kronor till vinnaren.

”Jag får kalla kårar. Vilken underbar liten häst med en enorm styrka i den lilla kroppen. Vi är ett härligt team som vet vad som krävs för att lyckas i de större loppen. All min tid går till hästarna. Det finns inget annat”, sade en härligt nöjd Fredrik Wallin med Annsofie Bergfelt som skötare.

Sayonara, halvsyster till Conrads Rödluva, tillhörde förhandsfavoriterna efter sina två segrar och ett tredjepris i de första tre starterna och hon var också den näst mest vinstrikaste i loppet med sina 293.500 kronor. Norskfödde Custom Cheval hade på sina första fem starter tjänat 295.500 kronor. Spelfavorit i loppet var i tre starter obesegrade Global Badman/Daniel Wäjersten som galopperade bort sina chanser i första sväng. Det gjorde också Tiny Rocket/Per Nordström som enkelt tog hand om spets innan hon galopperade. I det läget kunde Carl Johan Jepson överta spets med Sayonara och där fick han bestämma tempot. Det såg lite kärvt ut i sista sväng, men in på upploppet hade Sayonara ett säkert grepp i en snabb avslutning där Custom Cheval/Björn Goop grejade andrapriset. Segertid 14,8a/1609. Efter sina fyra första starter har nu Sayonara tjänat 748.500 kronor!

”Det var nära galopp flera gånger. Hon löste det hela själv på ett mycket bra sätt. Nu öppnade hon inte lika vasst som tidigare och jag såg direkt att Per (Nordström) inte skulle släppa spets. Nu hade vi turen att kunna överta efter en dramatisk inledning. Det gick lite på ”nålar” och hon kotade över mitt i loppet. Nu visade hon vilken fin styrka och inställning hon har och vilket fantastiskt fint resultat för Fredrik”, sade Carl Johan.

Förutom ära och berömmelse fick ägargänget, Fredrik Wallin med flera, en värdecheck på 50.000 kronor att användas vid köp av häst från Broline stuteri. Uppfödaren Ove Conradsson med flera erhåller en fri levande fölavgift gällande hingstarna Classic Photo, Canepa Hanover, Ken Warkentin eller Quite Easy avseende betäckning under 2020.

J-E GUSTAFSSON