Bollnäs 28 oktober

Claes Stolt var kvällens segerkusk med en flott dubbelseger. Okashi Cheri (e. Lucky Chucky) imponerade i en helt överlägsen seger. Från ett bakspår hamnade Claes utan rygg och via spets varvet kvar var övriga chanslösa att hänga med. Segertid 14,9a/2140 och 10.000 kronor. Daniel Hansson är tränare och Scandinavian Supplements AB med flera är ägare. Benita Isokilelä är skötare. Okashi Cheri var en fin V75-vinnare 23 februari på Bergsåker men efter den fina segern hade han nio starter och ett tredjepris som bäst innan denna viktoria.

”Det är helt sjukt. Jag fick order om att inte sitta fast och inte hamna utvändigt utan rygg. Nu blev han så jäkla het och jag ville inte bråka med honom. Han fick trava på i sitt egna tempo. Han skötte det hela på ett strålande sätt och jag åkte mest med”, sade Claes.

Med endast tre hästar på startvolten kunde Elvis Tabac (e. Idenors Tindex) enkelt överta spets och efter lugna 1.30 första varvet fanns det gott om krafter kvar in på slutrundan. Nu blev han rejält utmanad på upploppet, men Elvis Tabac sträckte på sig och grejade segern för Claes och den första dubbelsegern för Claes. Ett STORT GRATTIS! Segertid 28,5/2140 meter och 10.000 kronor till Stall Vi Tre med Åsa och Magnus Bäck som tränare och skötare. Gerth-Ove Karlsson är uppfödare. Elvis Tabac är första avkomman till ostartade Hulte Elvy. Mormor Ösängets Svala lämnade Hulte Magnus 2,5 miljoner.

Viking Gel (e. Järvsöviking) inledde karriären med galopp i sina sju första starter. I sin första start som fyraåring visade han bättre takter som tvåa för Kajsa Frick. Nu kom den efterlängtade segern. Viking Gel inledde bra till rygg på ledaren för Jenny A Björk och när hon avancerade fram utvändigt ledaren varvet kvar och spets på sista långsidan höll han greppet hela vägen mot bra avslutande Årdals Snuppa/Stefan Rosén. Segertid nya rekordet 1.32,0/1640 meter och 10.000 kronor. Elisabeth Axelsson och Gunnar Lassis är uppfödare, ägare och tränare.

”Han var jättefin när jag fick köra honom i kvalloppet. Sedan har han bara visat galopp och varit väldigt osäker. Han kom från en bra insats och när vi kom iväg så bra ville jag inte krångla med honom. Han är stark”, sade Jenny.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON