Romme 2 november

Efter ett perfekt smyglopp var fyraåriga Cordelia I.S. (e. Formula One) en vinnare i karriärens femte start. Cordelia I.S. öppnade bra bakom bilen för Jenny A Björk till rygg på ledaren vilket blev tredje invändigt 1400 kvar. Ut på sista långsidan kunde Jenny glida ut i andra utvändigt. Nu blev de fast i sista sväng och det var långt fram till ledaren när Cordelia I.S. attackerade 250 kvar i fjärdespår. Efter en stark avslutning blev det till slut en säker seger. Segertid 16,1a/2140 och 30.000 kronor. Hreggvidur Eyvindsson är uppfödare med Jenny Mandal, ägare med Firma JH Bärbygård och tränare. Cordelia I.S. är tredje avkomman till fina Belinda Sign som hade fina framgångar för Erik Lindegren i flera av loppen i Diamantstoet.

”Det blev ett perfekt lopp även om vi satt fast i sista sväng. Hon kändes mycket fin hela vägen och hon avgjorde på ett mycket fint sätt”, sade Jenny.

Fyraårige Gulf (e. Sinou Madrik) noterade också han sin första seger i karriären. Efter flera fina insatser som tvåa kom nu den välförtjänta segern. Från positionen tredje/andra utvändigt och attack 600 kvar skaffade han sig greppet in på upploppet för Elin Svärd. Segertid 16,7a/2140 och 35.000 kronor. Annelie Leander är uppfödare, ägare med Johan Andersson och tränare med Saga Leander som skötare. Gulf är första avkomman till On the Ball. Mormorsmor Play Around lämnade Energetic 7,5 miljoner.

J-E GUSTAFSSON