Solvalla 2 november

Femåriga Melizza (e. Ken Warkentin) har i alla sina starter visat härlig vilja och kämpat hela vägen. Nu efter tre starka andrapris fick hon den rättmätiga utdelningen. Och det i finalen av Diamantstoet med hela 250.000 kronor till vinnaren. Vilken rysare! Robert Wilhelmsson har varit kusk i tolv av 17 starter. Melizza öppnade bra och satt i rygg på ledaren vilket blev tredje invändigt efter körda halvvarvet. 600 kvar gled Robert ut i tredje utvändigt, men i sista sväng såg det mörkt ut som fastlåst. Nu hittade han rätt rygg in på upploppet och när Melizza fick fritt avslutade hon sylvasst till seger. Segertid 14,2/2140 meter. Ulla Fredlund är ägare med Ingemar Thunberg och tränare. Göran Blom är uppfödare. Melizza har nu på sina första 17 starter tjänat 627.300 kronor.

”Jag ville inte offra allt från början. Vi hade kunnat försvara spets, men det kostar så mycket. Nu blev det ett fint smyglopp och det löste sig på upploppet men jag trodde inte vi skulle hinna fram. Hon gör topplopp varje gång och det här är häftigt att få vinna en final i V75”, sade Robert.

”Jag höll på att svimma. Det är en underbar travare som alltid går bra till slut. Hon är helt komplett och hon går sina rundor antingen på rundbanan eller rakbanan”, sade Ulla som under åren haft många fina framgångar. Himla C.D. 485.000 kronor var en vinnare i Diamantstoet i Boden och tvåa i finalen. Elvis P. 552.000 kronor började karriären med sju segrar på sina första tolv starter. Värstingen av alla var dock Verner 57 segrar på 141 starter och i prispengar 4,4 miljoner.

”Jag trodde allt att hon skulle kunna vara bland de tre. Hon har visat härlig form i alla sina starter och jag tyckte att det inte var det hårdaste motståndet. I starten innan mötte hon Amalia Cash som är en stenhård märr och då med lite flyt hade hon kunnat vara vinnaren”, sade Ingemar.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON