Bollnäs 5 november

Rauno Pöllänen grejade en fin stalldubbel under lunchtravet. Först ut av vinnarna var Banzai Merci (e. Lucky Chucky 23 (14-5-1) 15,5 miljoner) som från tredje utvändigt och rygg 800 kvar i tredjespår till utan rygg i sista sväng kunde avgöra på ett mycket bra sätt före tappre Volcan d´Inverne/Emilia Leo som fick göra grovjobbet sista 800 fram till ledaren i sista sväng. Segertid 16,6/2660 meter via 14,3 sista 1000 och 25.000 kronor till Pöllänen Stable AB med flera. Malin Friman är skötare.

”Det löste sig bra. Jag var lite orolig in i första sväng när vi hamnade utan rygg och det var jättebra att vi fick rygg. Han är stark, men också lite konstig. Han fungerar bra i ryggar, men när vi hamnade utan rygg i sista sväng hängde han för jäkligt i högertömmen. Nu fanns det krafter kvar och det kändes ändå säkert”, sade Rauno.

Från ett elftespår bakom bilen hamnade Rauno perfekt till i andra utvändigt med Flight Danseur (e. I Can Dance 64 (6-7-1) 243.850 kronor). Nu avancerade han framåt redan 1300 kvar och 1050 kvar kunde han överta spets av Knaborgs Gnista/Jan-Olov Åberg och sedan hade han allt under kontroll i en säker seger. Segertid 15,9a/2140 och 10.000 kronor. Mats Öqvist och Anders Larsson är uppfödare och ägare med Malin Friman som skötare.

”Det är en bra häst i grunden som haft mycket problem. Jag hade på känn att ledaren skulle släppa spets”, sade Rauno.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON