Romme 8 november

Fyraårige Dånpilen (e. Hovfaksen) var en mycket fin vinnare för sin tränare Tomas Rosén. I första sväng hamnade Tomas i en dålig rygg och Dånpilen tappade mycket mark. 1200 kvar var Tomas framme i femte utvändigt och 1100 kvar avancerade han i rygg vilket blev utan rygg 900 kvar. Via en stark sista långsida kunde Dånpilen överta spets 500 kvar och på upploppet var han helt ohotad. En riktig styrkedemonstration! Segertid 28,7a/2140 via 27,8 sista 1500 och 30.000 kronor till Dånpilen KB i Söderhamn. Terese Rosén är skötare.

Oskar Kylin Blom grejade spetsstriden med Västerbo Replique (e. Echo) från sitt innerspår bakom bilen. Där fick han bestämma tempot till en säker seger. Tredje segern på åtta starter och två segrar med Oskar som också segrade på hemmaplan i maj månad. Segertid 17,7a/2140 och 30.000 kronor. Ylva Welén är tränare med M.Forsbergs Bygg AB i Möklinta som ägare. Västerbo Stuteri är uppfödare.

J-E GUSTAFSSON