Eskilstuna 10 november

Emilia Leo var en vinnare under lördagen i montéloppet med Tobacco. Fyraårige Simb Triumph (e. Pine Chip) kom från en seger i monté med Josefine Ivehag där Emilia var tvåa med Mellby Galanga. Nu i andra starten i monté fick Emilia chansen och från spets var Simb Triumph helt överlägsen. Segertid 15,6/2150 meter och 30.000 kronor. Thomas Dahlborg är tränare och ägare med flera. Hannalie Matikainen är skötare. Segermarginalen till bra avslutande Jumpinjackofjoy/Jenny A Björk skrevs till tio längder. Förutom hederspriser fick Emilia ett stipendium på 9.000 kronor.

Fredrik Wallin hade fyra hästar till start i de fyra finalerna i Breeders´Crown för tre och fyraåriga hästar. Nu blev det ingen seger, men de tjänade ändå bra pengar till stallet. Activated (e. Jocose) avslutade starkt till andrapriset i finalen för fyraåriga ston för Carl Johan Jepson. Efter en försiktig inledning hamnade hon i fjärde utvändigt där hon kunde följa med i rygg på vinnande Conrads Rödluva/Örjan Kihlström sista 700. Hon höll farten bra, men kunde inte utmana på allvar. Andrapriset var värt 800.000 kronor och nu har Activated tjänat 5.751.630 kronor. Loppets stora överraskning var stallkompisen Loser On Loser/Erik Adielsson som från femte invändigt avslutade fint till ett delat fjärdepris värt 160.000 kronor som näst minst spelad i loppet till 167 gånger pengarna.

Criterion (e. Jocose) visade fortsatt härlig form som femma i finalen för treåriga hingstar/valacker. Från sjätte utvändigt höll han farten strålande via 10,8 sista varvet. Femteplatsen var värd 128.000 kronor. Vinnaren i loppet, Brother Bill (e. From Above) tog hand om spets för Jorma Kontio som sedan hade allt under kontroll. Segern var värd 1.6 miljoner och nu har han tjänat 4.055.500 kronor på sina första tio starter med ägarintressen i Gävle under namnet Stallskriket Gävle-Easy.

Ies Elisabet (e. Super Photo Kosmos) såg väldigt laddad ut i värmningen inför finalen för treåriga ston. Ni galopperade hon kort efter start och efter ett lopp i fjärde utvändigt räckte det till en sjundeplats värd 500 kronor.

Fredrik Wallin hade också fyraåriga Xanthis Delicious (e. Never Again) till start och hon grejade ett andrapris, värt 50.000 kronor, efter ett fint lopp i rygg på ledaren för Carl Johan Jepson. Stall Wallin drog in fina 1.074.500 kronor och nu ståtar stallet med flotta 9.373.067 kronor i inkörda pengar under året.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON