Inga In Heaven slutar tävla

Fredrik Wallins sexåring Inga In Heaven har gjort sin sista start i karriären. Hon skulle ha startat i Gävle 11 november, men fick strykas för hälta och nu rapporterar Fredrik att stoet är skadad och att karriären på tävlingsbanan är över.

Inga In Heaven har en gaffelbandsskada. Vi tackar henne för en fin karriär – nu blir det avelsboxen. Partner är inte bestämd än”, säger Fredrik Wallin till travronden.se.

Inga In Heaven (e. Orlando Vici) började starta som tvååring då hon bland annat slutade trea i Breeders ’Crown på Solvalla. Som treåring slutade hon trea i långa E3-finalen för ston innan hon som fyraåring hade sitt bästa år på ovalen med 721.182 kronor inkört. Då slutade hon tvåa i Drottning Silvias Pokal bakom Cash Crowe (klicka här för att se loppet) efter seger i uttagningsloppet.

Inga In Heaven prisades för Årets Bragd på travgalan i mars 2018. Foto:Christer Norin/ALN.

Hon trivdes bra i Frankrike där hon startade 13 gånger och karriärens största seger tog hon i oktober ifjol då hon med Franck Ouvrie i sulkyn vann Prix Klymene på Vincennes värt 336.093 kronor.

Inga In Heaven (döpt efter Fredriks mormor – klicka här för att se reportage i TV4 om Inga In Heaven) tränades under hela karriären av uppfödaren Fredrik Wallin och hon tog tre segrar på 49 starter och sprang in 2.237.465 kronor.

MATHIAS GUSTAFSSON