Romme 29 november

Kallblodens montékung Wilda Fille (e. Bork Odin med Järvsöfaks som morfar) fortsätter att dominera med Emila Leo i sadeln. 800 kvar avancerade Emilia från femte utvändigt och via en stark långspurt blev det en säker seger. Segertid 25,4/2200 meter och 30.000 kronor. Wilda HB är uppfödare och ägare med Jan-Olov Persson som tränare och Linnea Holappa som skötare.

Emila hade ett kanonår förra året med 84 segrar. Nu på Romme blev hon första svenska kvinnliga travkusk att vinna 100 lopp under en och samma säsong i Sverige om undertecknad har hittat rätt i sitt sökande. Hon var redan ifjol den segerrikaste någonsin under en säsong med sina 84 segrar. Det undertecknad har hittat är att Kajsa Frick är den närmaste med 77 segrar under en säong. Det var treåriga Myrs Sol (e. Smedheim Solan med Järvsöfaks som morfar) som blev Emilias 100:e vinnare under 2019. Från spets var hon ohotad i sin andra raka seger från debuten. Segertid 34,6/1640 meter och 30.000 kronor. Nina och Anders Jonsson är uppfödare, ägare och tränare. De är mera kända som uppfödare, ägare och tränare till Myrs Hera som var vinnaren i Kriteriestoet 2017.

Wilda Fille var vinnaren i montéloppet för kallblod. I montéloppet för varmblod var Emilia också en vinnare. Tioårige Roadscanner (e. Orlando Vici) avgjorde från fjärde utvändigt och spets 600 kvar. Segertid 15,3/2160 meter och 30.000 kronor. Travecon HB är uppfödare och ägare med Joakim Elfving som tränare. Hanna Holmberg är skötare. Emilia hade dessa tre uppsittningar under kvällen. En mycket flott trippelseger!

Fyraåriga Västerbo Puma (e. Explosive Matter) har börjat karriären på ett fint sätt. Tredje segern i sjätte starten togs på ett säkert sätt från spets för Kajsa Frick. Segertid 18,0/2160 meter. 30.000 kronor till Västerbo Stuteri AB som är uppfödare, ägare och tränare. Michaela Engström är skötare. Västerbo Puma är tredje avkomman till Västerbo Prepare som bland flera fina framgångar var tvåa i Derbystoet 2009 bakom vinnande Calamara Donna.

Kaj Widell visade hur man träffar en perfekt start från ett spingspår. Från ett tillägg var Harlekin Sign (e. Zola Boko) i spets efter körda 150 meter! Sedan fick Kaj bestämma tempot och Harlekin Sign stack undan till en mycket enkel seger. Segertid 15,8/1660 meter. 10.000 kronor till Annika Fors och Margit Jansson.

J-E GUSTAFSSON