Örebro 1 december

Efter flera fina lopp utan seger var femårige Solitary Champ (e. Mythical Lindy) en välförtjänt vinnare för sin tränare Oskar Kylin Blom. Från tredje utvändigt och attack 700 kvar var han den starkaste sista biten. Segertid 14,7a/2100 och 25.000 kronor. Stall Små Kusar HB och Adegraf AB är uppfödare och Stall Små Kusar är delägare med V5-ISOL AB. Jenny Eriksson är skötare.

”Han har visat bra form en längre tid. Han var ruggigt bra i starten innan på hemmaplan efter sin startgalopp som tvåa i mål. Nu var tanken att köra felfritt och med loppet vi fick i rygg var helt perfekt. Han avgjorde på ett säkert sätt”, sade Oskar som har ett fint facit med hästen. På elva starter, av totalt 26, har det hittills blivit tre segrar, tre andrapris och ett tredjepris och nu är planen att starta i V75 på Bergsåker 14 december.

Emilia Leo är helt outstanding. Hon tävlar nästan överallt i Sverige och hon levererar varje gång. I fredags på Romme hade hon tre uppsittningar, två i monté, och det blev en flott trippelseger. Nu hade hon två uppsittningar, en i monté och en i sulky, och det blev en dubbelseger. Sexårige Champion Chip (e. Pine Chip) var helt ohotad från spets i tredje raka segern och den fjärde på de senaste fem starterna. Fyra starter i monté med Emilia och den tredje segern. Segertid 14,1a/2100 och 25.000 kronor. Stall Ezzi är ägare med Sara Norrström som skötare. Claes Sjöström är tränare.

”Han har utvecklats rejält och visat härlig form. Nu var han hur fin som helst och det var en rejäl insats i en enkel seger”, sade Emilia.

Fyraårige Temporino (e. Jobie Tempest) var också det en säker spetsvinnare för Emilia. Segertid 16,9a/2609 och fina 100.000 kronor. Marika Jansson är tränare, uppfödare och ägare med Bo Jansson. Emilias 104:e seger i år! I prispengar har det hittills blivit 8.064.100 kronor. Emilia som i fjol slog igenom som lärling med sina 84 segrar och 5.458.400 kronor.

Foto på Temporino och Emilia Leo: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON