Eskilstuna 2 december

En av de stora överrsakande vinnare i V64-spelet var nioårige Ajlexes Cubano (e. Super Light) som via spets i första sväng stack undan till en mycket säker seger för Jenny A Björk till 17 gångar pengarna i karriärens 26:e seger i den 139:e starten imponerar! Segertid 13,6a/2140 och 40.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Anders Jonsson under stallnamnet Stora Hälla.

” Han är alltid rolig att köra. Det blev en tuff inledning, men sedan fick jag bestämma tempot och i sista sväng kändes det mycket bra. Han låg på lite under loppet och det är fantastiskt hur han ändå håller farten”, sade Jenny.

”Jag trodde han hade gjort sitt efter den tuffa öppningen. Jenny har mer tro på hästen än vad jag gör. I första sväng trodde jag att hon skulle backa ner i rygg. Med facit i hand visade hon att hon valde rätt beslut”, sade Anders.

När det gäller alla superlativer för Emilia Leo har det tagit ”slut” när det gäller hennes framgångar. Hon har ett fint samarbete med Jessica Simpsson. Sjuårige Naughty Boy (e. Scipion du Goutier) var helt överlägsen i montéloppet som kördes under kvällen. Från andra utvändigt och utvändigt ledaren varvet kvar och spets 650 kvar var övriga chanslösa att kunna utmana. En mycket fin prestation. Segertid 16,5/2160 meter och 25.000 kronor till Jessica som tränare och ägare med Easy KB.

J-E GUSTAFSSON