Åby 7 december

Femåriga Emmylou (e. Orlando Vici) yngtst i loppet och enda sto, var en mycket fin vinnare för Emilia Leo i montéloppet. Emmylou har ett fint facit som travare, sex segrar på 32 starter, och nu gjorde hon den första starten i monté. Det blev succé direkt! Hon var ledaren i klungan bakom en mycket hetsig ledare och när Emilia kunde överta spets 600 kvar blev det en mycket säker seger. Segertid 14,4a/2140 och 50.000 kronor. Stall Skaven HB och skötaren Jonas Gilbertsson är delägare. Tränare är Axevallas David Persson.

”Jag har kört henne i två travlopp där hon visat fin styrka. Hon var stark efter en galopp som tvåa i Hagmyren. På Halmstad i finalen av Wången Cup höll hon farten bra till ett tredjepris. Hon kändes mycket fin hela vägen och när vi kunde överta spets var jag ganska klar på att övriga var utan chans,” sade Emilia.

Det här var Emilias 106:e seger i år och i prispengar har det hittills blivit 8.234.500 kronor. Undertecknad funderade förra gången över hur Emilias fantastiska framgångar står sig mot övriga världen. När det gäller Europa finns det ingen kvinnlig kusk eller montéryttare som kan konkurrera. Undertecknad fick hjälp av en av de unga, Dennis Engelbo, på Travronden som när det gäller segrar på en säsong. Han hittade svenskfödda Kima Frenning, född 1991, som under en säsong i Australien varit en vinnare i 121 segrar!

J-E GUSTAFSSON