Färjestad 8 december

Dagens Dubbel i GS75 blev en dubbel Emilia Leo. Fyraårige Father Of Sun (e. Pastor Stephen) var en övertygande vinnare när han avgjorde från femte utvändigt efter en stark avslutning i karriärens andra seger. Segertid 14,5a/1640 och 30.000 kronor. Stall Rita är ägare med Sandra Luomala som tränare.

”En fin och okomplicerad häst. Han kändes mycket bra i provstarten. Nu var det långt fram 700 kvar, men jag fick ett bra svar när jag ryckte tussarna”, sade Emilia.

Fyraårige Hugo Brew (e. Dream Vacation) visade fin styrka och inställning i karriärens tredje seger när han avgjorde efter ett lopp utvändigt ledaren. Segertid 16,6a/2140 och 35.000 kronor. HB Stall Mobacken är ägare. Jörgen Nordqvist är tränare med Nina Nordqvist som skötare.

”Jag fick körorder om att inte hamna i dödens! Han kändes stark och rejäl hela vägen. Jag såg att ledaren var plågad på sista långsidan och det var kul att vi ändå kunde greja segern trots positionen”, sade Emilia som nu har 108 segrar i år, hittills, och i prispengar 8,3 miljoner.

J-E GUSTAFSSON