Bollnäs 13 december

Gullkongen (e. Lome Kongen) var en övertygande vinnare i karriärens nionde seger för sin ägare och tränare Claes Stolt. Från ett femtespår bakom bilen öppnade Gullkongen mycket bra och han var i spets efter körda 100 meter. Claes valde att hålla ett högt tempo hela vägen och Gullkongen stack undan till en mycket säker seger. Segertid fina 24,8a/1640 och 25.000 kronor.

Treårige Hyttas Vrålsnabb (e. Blixtsnabb) svarade för ett mycket bra kvallopp. I de första tre starterna har han inte fungerat fullt ut och i de två senaste starterna har han galopperat med segerchans. Från spets var han nu en välförtjänt vinnare för Lukas L Svedlund. Segertid 35,7/2140 meter. 30.000 kronor till Magnus och Erica Lindberg som är uppfödare och ägare. Billy Svedlund är tränare.

Härlige Sign Me Up Too (e. Myhical Lindy) är helt outstanding vare sig det gäller sulkylopp eller montélopp för Emilia Leo. Tre starter i monté och tre segrar. Efter ett lopp utvändigt ledaren tog Sign Me Up Too över kommandot 750 kvar och sedan var övriga utan chans att utmana. Segertid 16,1/2160 meter. 25.000 kronor till Emilia och Stall Kåsha Smedstorp KB. Emilias 111:e seger i år.

Fyraåriga Mionetto T.P. (e. From Above) var en överraskande vinnare för spelarna i karriärens andra seger. Från tredje invändigt och andra utvändigt 800 kvar fick hon chansen för Jenny A Björk då hästen (Lauren Bacall) utvändigt ledaren bröt ut ett spår. Jenny kunde köra rakt fram i andraspår och via spets i sista sväng höll hon ett säkert grepp mot bra avslutande Christer/Peter Eriksson som inte hade samma tur från fjärde invändigt. Segertid 16,0a/2140. 10.000 kronor till Travprinsessan AB som är uppfödare och ägare. Liselotte Olsson är tränare och Sara Andersson är skötare. Jennys 28:e seger i år och i prispengar har det blivit 1,7 miljoner. Mionetto T.P. tog sin första seger på Gävletravet 11 oktober förra året med Tobias J Gustafsson.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON