Bollnäs 22 december

GrandSlam 75 inleddes med en Gävlevinnare, I.T.Inventor, och omgången avslutades av en Gävlevinnare, Linda´s Girl. I.T.Inventor (e. Super Photo Kosmos) fick ett fint invändigt lopp av Elias Standberg på det tunga banunderlaget. Från sjätte invändigt fick Elias chansen att attackera 700 kvar och via en fin avslutning skaffade han sig ett säkert grepp. Segertid 19,0/2660 meter. 35.000 kronor till Stall Startbrasa. Johanna K Karlsson är tränare med Elias.

”Det har varit helt åt h…..e hela året. Nu verkar han dock vara på gång trots att han nu måste tävla med skor. Nu fick han ett fint invändigt lopp och han löste uppgiften på ett bra sätt. Otroligt skönt att kunna lyckas inför en ny stundande säsong”, sade Elias.

Oskar Kylin Blom avancerade från fjärde utvändigt redan efter körda 400 meter med Linda´s Girl (e. Order By Fax) och varvet kvar kunde han krypa ned i andra utvändigt. Där kunde han vänta med attacken till 300 kvar och Linda´s Girl höll farten bäst i en tät slutstrid. Segertid 15,4a/1640. 35.000 kronor till tränaren Lena Norin som också är ägare med Stall Tösabiten HB. Stall Lilla Gossen HB är uppfödare. Nu passerade Linda´s Girl 900.000 kronor i intjänade pengar.

Fyraåriga Harriet Web (e. Like A Prayer) visade fin styrka och inställning i karriärens första seger i den fjärde starten för Jenny A Björk. Efter ett lopp utvändigt ledaren och spets 600 kvar var hon helt överlägsen sedan enda hotet, Flash Fire/Ulf Eriksson, galopperat i rygg 200 kvar. Segertid 19,9a/2140 och 25.000 kronor. Liselotte Olsson är tränare och Malin Forsberg är skötare. Ägare är Travprinsessan AB. Jenny var också en vinnare med Liselottes Mionetto T.P. 13 december på Bollnäs.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON