Solvalla 26 december

Emilia Leo hade taktiken klar med Lövdala Principito (e. Mythical Lindy) i Hästägarkannan över mastiga tre varv. Från dubbla tillägg var Lövdala Principito i spets efter körda 550 meter. Första 1000 efter 15,7 och första 2000 efter 17,0. Varvet kvar blev det rejäl körning när loppets spelfavorit Antonio Trot/Örjan Kihlström kom fram och tryckte upp farten. Avslutningen på loppet blev dramatiskt. Antonio Trot hade skaffat sig greppet mitt på upploppet då han rullade över i passgång och segern därmed till Lövdala Principito. Segertid 15,4/3180 meter via 13,2 sista varvet och fina 250.000 kronor till uppfödaren och ägaren Lövdala Gård AB med Jessica Simpsson som tränare.

”Jag bannade mig själv varvet kvar att jag hade kört för sakta i spets. Nu bjöd jag in Örjan alldeles för lätt. Det blev en tuff körning, men jag vet att min häst kämpar hela vägen. Nu var vi slagna mitt på upploppet, men jag såg att Örjans häst passerade mållinjen i fel gångart. Han har gjort det bra hela året och han var verkligen värd en större seger”, sade Emilia som också grejade ett tredjepris med stallkompisen treåriga Lövdala Symphonie värt 22.500 kronor.

Emilia var återigen en vinnare under samma tävlingsdag i både monté och sulkylopp. Tobacco (e. Going Kronos) har börjat en karriär som montéhäst på ett strålande sätt för sin ägare och tränare Lina Leek. Fjärde starten i monté och den fjärde segern. Med bara fem startande var Tobacco helt ohotad från spets. Segertid 14,7a/2140 och 40.000 kronor. Tobacco har nu på sina fyra starter i monté tjänat 140.000 kronor. Suveränt! Seger 115 och 116 i år för Emilia som nu passerade nio miljoner i inkörda pengar under året!

”Det har varit ett fantastiskt år, men jag har också fått köra väldigt fina hästar. Det kan bli en härlig avslutning på säsongen. På tisdag, nyårsafton, ska jag få chansen att tävla med Hope and Dreams på Vincennes”, sade Emilia.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON